O nas

Kawiarnia Cukiernia Bakin’n’cookin

To miejsce lokalne, dla mieszkańców Ursusa, ale nie tylko – wszyscy są mile widziani. Założenie jest takie, że ma być domowo, przytulnie i smacznie jak u mamy lub babci. Czy mi się to udaje, mam nadzieję, że tak, ale to już musicie ocenić Wy – bo to dla Was piekę i próbuję nowe smaki.  Dziś hitem jest sernik na spodzie brownie, jutro pojawią się Rogale Marcińskie, a za tydzień ruszamy z ofertą świąteczną. Bo takie będzie nasze menu – zmienne i sezonowe, aby móc korzystać z tego co natura daje najlepszego. 

Ciasta pieczemy codziennie na miejscu, tak aby móc zaproponować Wam zawsze świeże smakołyki. Korzystamy z mleka, jajek i masła, ale znajdzie się coś zawsze dla tych, którzy dbają o linię lub z jakiegoś powodu wprowadzili ograniczenia w diecie. Bądźcie jednak wyrozumiali, nie zawsze będzie wszystko – nasze moce przerobowe są póki co ograniczone. Staramy się by było jak najsmaczniej i to jest dla nas priorytetem. 

Dlaczego powstało Bakincookin

Zaczęło się od tego, że uwielbiam piec… A do tego lubię sprawiać przyjemność innym. I tak starałam się, aby zawsze w domu było coś słodkiego, gdy ktoś miał przyjść na kawę. Potem zaczęłam obdarowywać tymi słodkościami innych… A ponieważ ktoś mi kiedyś powiedział, że najlepiej jest, jeśli kochasz to co robisz, a ja stwierdziłam, że sprawia mi to ogromną radość postanowiłam pasję zamienić w sposób na życie…

Najpierw powstał blog bakincookin taki tradycyjny z wpisami. Okazało się jednak, że nie daje mi to do końca satysfakcji. Bo pieczenie to wygląd a jak wygląd to zdjęcia. Tak powstało konto na Instagramie. Jakoś w między czasie założyłam też stronę na Facebooku i okazało się, że więcej piszę tam niż na blogu. I niestety z różnych przyczyn strona odeszła w zapomnienie, a teraz tworzę ją od nowa. Pojawią się wpisy archiwalne, ale to z czasem. Póki co przede mną kolejne wyzwanie i mam nadzieję, już wkrótce będę mogła się nim z Wami podzielić.

Update – Udało się, lokal wynajęty, remont skończony, choć z detalami będę pewnie walczyć nie miesiąc i nie dwa i od 27 października działamy już lokalnie, przy ul.T. Hennela 10 w Warszawie. Zapraszam.

Ania