Warsztaty kulinarno-artystyczne

Serdecznie zapraszamy na warsztaty kulinarno-artystyczne dla dzieci w wieku od 6-10 lat. które odbędą się w kawiarnio-cukierni Bakin’n’Cookin.od 5 do 9 sierpnia tego roku. 

Dzieci będą mogły spędzić czas w bardzo nietuzinkowy sposób, a każdy dzień naszych warsztatów będzie pełen niespodzianek!

W programie między innymi: zajęcia artystyczne, gry i zabawy na powietrzu, bajkoterapia oraz wiele innych ciekawych atrakcji.                                                 

Ramowy plan dnia warsztatowego:

8:30- 9:00 – przywitanie dzieci, wspólne śniadanie

9:00-11:00 – zajęcia artystyczne

11:00-11:30 – drugie śniadanie

11:30-13:00 – gry i zabawy na powietrzu/ animacje

13:00-14:00 – obiad

14:15:30 – warsztaty kulinarne

15:30-16:30 – bajkoterapia, Podsumowanie dnia

 

PONIEDZIAŁEK: dzień ruchowo-owocowy

  • Pierwszy dzień poświęcony będzie integracji i wzajemnemu poznawaniu.
  • Zajęcia warsztatowe odbędą się pod hasłem: drama/ ruch/ ciało i pomogą w poznawaniu własnego ciała w ruchu oraz przestrzeni w oparciu o założenia gimnastyki twórczej Rudolfa Labana.
  • Podczas warsztatów kulinarnych dzieci nauczą się przygotowywać zdrowe przekąski: koktajle owocowe i warzywne oraz batony energetyczne.

WTOREK: dzień słodko-rysunkowy

  • Drugiego dnia warsztaty kulinarne odbędą się w godzinach poranny i będą związane z wspólnym przygotowywaniem śniadania na słodko. Dzieci nauczą się robić naleśniki, omlety oraz gofry.
  • Warsztaty artystyczne poświęcone będą tematyce związanej z rysunkiem/ malarstwem/ design’em (m.in. malowanie na szybach, malowanie całym ciałem, plastyczne zabawy sensoryczne).

ŚRODA: dzień muzyczno-ciasteczkowy

  • Warsztaty artystyczne tego dnia będą związane ze sferą muzyczną, a ich motywem przewodnim będzie wspólny śpiew oraz gra na instrumentach (ćwiczenie emisji głosu, ćwiczenia oddechowe, poznawanie instrumentów perkusyjnych, tradycyjnych instrumentów afrykańskich, gra na ukulele).
  • Podczas warsztatów kulinarnych dzieci uczą się przygotowywać „najprostsze ciasto na świecie”.

CZWARTEK: dzień obiadowo-rzeźbiarski

  • Warsztaty artystyczne tego dnia będą związane z rękodziełem/ ceramiką/ pracą z gliną (tworzenie prac, które ostatniego dnia zostaną zaprezentowane podczas wernisażu).
  • Podczas warsztatów kulinarnych dzieci nauczą się przygotowywać lunch/ brunch oraz gotować zupę.

PIĄTEK: dzień czekoladowo-finałowy!

  • Ostatniego dnia odbędą się warsztaty muzyczne z zespołem folkowym podczas których dzieci zapoznają się ze średniowiecznymi instrumentami, dawnymi zabawami dziecięcymi oraz melodiami ludowymi.
  • Podczas warsztatów kulinarnych odkryjemy tajniki świata czekolady.
  • Na koniec dnia przygotujemy KONCERT FINAŁOWY ORAZ WERNISAŻ DLA ZAPROSZONYCH GOŚCI!

 

Podczas warsztatów dzieci dowiedzą się m.in. na temat:

  • zdrowego żywienia
  • bezpiecznych i kreatywnych form zabawy na powietrzu
  • współpracy
  • samodzielności
  • ekspresji twórczej
  • wzajemnego szacunku
  • umiejętności mówienia o własnych potrzebach oraz słuchania innych

ZAPRASZAMY!

 

Koszt warsztatów: 700 zł  

Uwaga, przy zapisie do 24 lipca  – 10% (630 zł)

Przy zapisie na warsztaty dwójki lub więcej dzieci – 10% na drugie i kolejne dziecko.

Kontakt:      Anna Radecka (Bakin’n’Cookin): 500 186 838, Aleksandra Maślanka (Muzykalnia): 664 981 134

 

 

Prowadzący warsztaty:

Aleksandra Maślanka – muzyk, wokalistka, obecnie zajmująca się pracą w dziedzinie umuzykalniania dzieci. Wiedzę muzyczną zdobywała zarówno w klasycznej szkole muzycznej w klasie fortepianu jak i na wokalnym wydziale jazzowym. Przez wiele lat współpracowała z orkiestrami i zespołami autorskimi w Polsce i za granicą. Kontynuuje naukę w zakresie pedagogiki i terapii pedagogicznej. W szczególności interesuje się umuzykalnianiem w kontekście wielokulturowości i wielojęzyczności dzieci. Prowadzi zajęcia również w języku włoskim oraz angielskim i bada wpływ wczesnego umuzykalniania na ogólny, a zwłaszcza językowy i emocjonalny rozwój młodego człowieka.

 

Anna Radecka – właścicielka kawiarni Bakin’n’Cookin, z zamiłowania cukiernik, kucharz i piekarz. Zgłębiała wiedzę kulinarną na licznych kursach i szkoleniach. Zawodowo specjalista komunikacji społecznej i marketingu zintegrowanego, która przez 15 lat pracowała jako PR-owiec organizując wydarzenia specjalne, imprezy, szkolenia i warsztaty. Prywatnie mama prawie 10-letniego urwisa, który mobilizuje do poznawania nowych technik komunikacyjnych i psychologicznych.