Torty na każdą okazję

tort piłkarza

Na co dzień w kawiarni piekę dla Was przeróżne ciasta. Czasami coś nie wyjdzie i powstaje np. sernik na spodzie brownie. Ale ciasta to także torty, te na specjalną okazję i te na niedzielny obiad. W sumie przecież ta przygoda zaczęła się od tortów. 

Jakie torty mamy w ofercie?

Często pytacie mnie jakie smaki mogę dla Was przygotować, jakie dekoracje. Tak naprawdę, to ogranicza nas tylko wyobraźnia i niestety czasami czas. Jeśli więc chcecie zamówić tort – przyjdźcie tydzień, dwa wcześniej – w najgorszym wypadku dajcie mi chociaż kilka (trzy) dni. Dlaczego? Po pierwsze dlatego, że oprócz tortów muszę jeszcze upiec szarlotki, serniki, bezy – a to trwa. Po drugie, dobry i ładny tort wymaga czasu – robienie go na ostatnią chwilę jest trudne i stresujące. Zwłaszcza, jeśli mam do przygotowanie nie jeden a trzy torty a do tego trzeba zrobić figurki z masy cukrowej, upiec makaroniki do dekoracji albo zamówić topper lub jadalne kwiaty. Moja doba ma tak jak i Wasza jedynie 24 godziny, i wstawanie godzinę wcześniej nie jest rozwiązaniem :), choć kiedyś jeden z moich byłych szefów twierdził, że to doskonały sposób na wydłużenie dnia. 

Aby jednak ułatwić Wam wybór poniżej mała ściągawka z wybranych przeze mnie smaków:

Biszkopty:

  • waniliowy
  • czekoladowy / straciatella
  • kawowy
  • cytrynowy / pomarańczowy / limonkowy

Kremy:

  • pinacolada – krem kokosowy z białą czekoladą i sokiem z ananasa i limonki / proponuję do niego karmelizowane kawałki ananasa
  • black-red-white – śmietanowy krem z białą czekoladą i kawałkami gorzkiej czekolady z żelką z czerwonej porzeczki
  • klasyczny – krem śmietanowy z mascarpone, przełamany świeżymi owocami i kruchą bezą
  • oreo – krem śmietanowo-serowy z kawałkami ciasteczek oreo 
  • czekoladowy – krem czekoladowy na bazie bitej śmietany z prażyną orzechową lub słonym karmelem
  • tiramisu – krem z amaretto i kawą 
  • jogurtowy – krem na bazie jogurtu greckiego ze świeżymi lub mrożonymi owocami. 

Wielkość tortu

I jeszcze jedna kwestia – nie ważymy tortów 🙂 pracujemy na porcjach – cena za 1 porcję to 10 zł plus koszt dekoracji. Dlatego każdy tort wyceniamy osobno. Można jednak założyć, że jedna porcja to ok. 100 g. Wszystko jednak zależy od tego jaki krem i jaką dekorację wybierzecie. 

A jeśli chcecie zobaczyć nasze dotychczasowe realizacje zapraszamy na nasz Instagramowy profil. 

P.S.  Najmniejszy tort u nas to 120 złotych (średnica 16 cm).